PDM

PDM staat voor 'Product Data Management' en heeft betrekking op alle informatie die u over uw producten wilt opslaan. ProduPlus beschikt niet over volledige PDM functionaliteit maar de voor de productie belangrijke functies zijn aanwezig.

 

CNC-programma’s

Binnen de PDM module worden CNC-programma’s beheerd. Dit kunnen door CAM gegenereerde maar ook ’aan de machine geprogrammeerde’ programma’s zijn. Indien operators wijzigingen hebben aangebracht in de programma’s dan wordt dit hier meteen zichtbaar en kan de werkvoorbereider, indien gewenst, de wijzigingen overnemen.
Uitgebreide filters zijn aanwezig om snel het benodigde programma te vinden.

 

Documenten

Alle voor de productie benodigde documenten kunnen in PDM worden opgeslagen zoals:
- Opspanschetsen;
- Bewerkingsinstructies;
- Gereedschaplijsten;
- Verspaningsgegevens;

- Overzicht productiestappen

 

Status beheer

Alle programma’s en productiestappen worden voorzien van een status. Deze status geeft aan in hoeverre, het programma of de productiestap is vrijgegeven voor productie. Ook dit zorgt voor een kwaliteitsverbetering omdat altijd duidelijk is wat de status is.

 

DNC

De DNC module is nauw verbonden met de PDM module en zorgt voor de interface van werkorders en bewerkingsprogramma’s naar de operator en de machines. In de DNC module zijn de actieve werkorders overzichtelijk weergegeven met alle bijbehorende informatie en documenten. De operator kan bewerkingsprogramma’s naar de machine sturen en orders gereed melden.