Hardware en software
De ProduPlus software wordt geïnstalleerd op pc’s bij werkplekken en verder op pc's van bijvoorbeeld de werkvoorbereider, kwaliteitsafdeling, onderhoudsdienst en productieleiding. In de machines worden modules voor datacommunicatie en status monitoring geplaatst welke verbonden worden via technieken welke zijn gebaseerd op de ethernet standaard. Hierdoor is de interface flexibel en kunnen  bestaande, bedrade en/of draadloze netwerken worden gebruikt. De centrale bestanden en database worden op een server geplaatst.

 

Product tracing

De  door ProduPlus verzamelde gegevens dragen bij tot een betere product traceerbaarheid. Bij constatering van productieproblemen, ook nadat de producten de fabriek verlaten hebben, kan de ProduPlus database  bijdragen tot het opsporen van de oorzaken van de productieproblemen en het verbeteren van de kwaliteit.

 

Betrouwbare gegevens

ProduPlus zorgt voor het betrouwbaar meten van de machine prestaties. Dit gebeurd in veel gevallen automatisch maar de operator kan hier informatie aan toevoegen.

 

Rapportage

Door de uitgebreide rapportage mogelijkheden kunnen productieverliezen eenvoudig opgespoord worden. In korte tijd krijgt u duidelijkheid over de oorzaken van productieverliezen welke u kunt gebruiken voor procesverbetering.

 

Papierloze fabriek

ProduPlus  brengt de papierloze fabriek een stap dichterbij, hierdoor is op ieder moment, realtime, bekend welke orders afgerond zijn, wat de volgende orders zijn en wat de huidige machine status is.

De, voor de productie benodigde, documenten zijn digitaal beschikbaar en meteen toegankelijk.

 

Gebruikersinterface

De gebruikersinterface is speciaal afgestemd voor gebruik in een productieomgeving. De schermen en bediening zijn eenvoudig toegankelijk, desgewenst via een touchscreen.

 

Ook voor niet geautomatiseerde werkplekken.

De PDM, DNC en TPM modules kunnen ook op niet geautomatiseerde werkplekken gebruikt worden. Zo komen ook hier de geplande orders beschikbaar met alle benodigde informatie en worden de orderdetails geregistreerd.